“Jo, nuk e di”, sa e njohin gjermanët flamurin e Kosovës?

Gjermania ka qenë vazhdimisht vendi ku kanë emigruar qytetarë të Ballkanit Perëndimor. Por sa e njohin vendasit kulturën e emigrantëve dhe në veçanti flamujt e tyre.

DW në gjuhen shqipe i ka pyetur qytetarët gjerman duke ju vendosur flamujt e shteteve të Ballkanit, se cilit vend i përkasin, shkruan Reporteri.net.

Flamurin e Kosovës pak e njohën edhe atë duke e lidhur me futboll, jo se kishin ndonjë informacion tjetër.

Ky është një flamur Evropian apo jo, jo nuk e di s’kam idenë”, ishte një nga përgjigjet e qytetarëve kur u pyeten për flamurin e Kosovës.

Derisa njohuri nuk kish as për flamurin e Maqedonisë Veriore, Bosnjës e Hercegovinës, madje atë thanë se mund të jetë i Kores, Japonisë, ose Afrikës.

Kjo është video e plotë dhe përgjigjet e tyre.

Kategoritë
LajmeVendi