Hoxha: Vetëm në dy muajt e fundit, 600 mësimdhënës janë larguar nga Kosova

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Eliza Hoxha, ka thënë se është shqetësuese që arsimi sot nuk është prioritet për qeverinë, raporton Ekonomia Online.

Sipas saj, qeveria e ka injoruar e bullizuar përfaqësuesit e arsimit e përfaqësues te sindikatave.

Nga foltorja e Kuvendit, Hoxha deklaroi se vetëm këto dy muaj nga Kosova kanë ikur 600 mësimdhënës.

“Sot në liri e pavarësi mungesa e vëmendjes së Qeverisë ndaj ofrimit të kushteve me të mira për mësimdhënësit është shqetësuese. Duke neglizhuar kushtet e tyre të punës, Qeveria zvogëlon vlerën e punës së tyre të pa lodhur. Shpreh revoltën time për mos trajtimin e arsimit si prioritet. Ju e injoruat atë e anashkaluat i bullizuat përfaqësuesit e tyre. Greva e sindikalisteve, injorimi i kërkesave të tyre dhe mungesa e dialogut vazhdon dhe mbetet shqetësim. Vetëm vjet 600 mijë euro të planifikuara në buxhetin e shtetit nuk ishin investuar asnjë cent për këtë. Rezultati në PISA është me keq se sa ishte ne 2018. Sot në liri, mësimdhënësit vetëm në dy muajt e fundit 600 sosh janë larguar nga Kosova”, ka thënë ajo.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi