Ana e errët e tavolinës suedeze, këto pesë gjëra do t’ju bëjnë ta shmangni me siguri

Çdo kuzhinë komerciale ka shumë sekrete, veçanërisht sistemi që është po aq popullor sa tavolina e bufesë. Ashtu si çdo gjë në botë, ajo ka të mirat dhe të këqijat e saj, kështu që duhet të shkoni vetëm në vendet ku mund t’i besoni.

Edhe pse nuk duhet të ndalojmë plotësisht së ngrëni në restorantet me shuplakë, patjetër që duhet të jemi pak më të kujdesshëm. Në pjesën tjetër të tekstit, shikoni se cilat sekrete fshihen nga tavolinat e bufesë, dhe janë zbuluar nga punonjësit e restorantit.

Ju mund ta ktheni një vakt në një tjetër

Zakonisht një pjesë e mirë e ushqimit ripërdoret, për shembull një pjatë peshku të hënën mund të bëhet një byrek peshku ose zierje peshku të martën. Disa restorante do ta hedhin ushqimin vetëm kur nuk mund të ripërdoret.

“Ne shpesh bënim krutona për sallata nga copat e bukës gjysmë të ngrëna që njerëzit linin në pjatat e tyre,” shtoi një punonjës i restorantit.

Disa njerëz provojnë ushqimin nga tasat

Gjithashtu, punëtorët deklarojnë se njerëzit shpesh e provojnë ushqimin nga tasat dhe kjo mund të jetë një nga arsyet pse duhet të shmangin ushqimin nga tavolinat e bufesë.

“Një djalë i cili ishte rreth 6 apo 7 vjeç donte të hante arushë gome. Më pas ai shkoi në lokalin e ëmbëlsirave, kapi një lugë arinj dhe filloi t’i hante nga një lugë, pastaj të njëjtën lugë e zhyti në tas edhe disa herë. Prindërit qeshën dhe i thanë të ndalonte, dhe më pas ai pështyu përsëri në lugë një kafshatë me arinj dhe e vendosi përsëri në enë”, shton ai.

Mund të ketë diçka tjetër në pjata, jo vetëm ushqim

“Nuk mund t’ju them se sa herë kemi gjetur qime në makarona dhe nëse një klient ankohej për këtë, ne do t’i merrnim makaronat në kuzhinë, do t’i hiqnin flokët, do të prisnim rreth 5 minuta dhe do t’i vendosnim përsëri. ”, shtoi një tjetër punonjës.

Ushqimi që prishet nuk trajtohet gjithmonë siç duhet

“Kam punuar në një restorant indian. Standardet e tyre të sigurisë ushqimore ishin gjithmonë të dobëta. Shumë gjëra ishin të papranueshme, por ajo që bie në sy ishte një kovë e madhe me kos që rrinte disa ditë dhe shërbehej në restorant çdo ditë. Pas kësaj punë, nuk e duroj dot ushqimin indian”, shtoi ai.

Ushqimi dhe pjatat ndonjëherë përfundojnë në dysheme

“Kam parë njerëz duke i rënë pjatave në dysheme dhe më pas i vendosin në një vend me pjata të pastra. Një burrë me të cilin po punoja mori një proshutë të ngrirë, e hodhi në dysheme dhe e përdori atë si një hap. U servir. më vonë atë natë”, shpjegoi gjithashtu një nga punëtorët në restorant.

Kategoritë
Të ndryshme