Udhëheqësi i Houthis: Arabia Saudite censuron vargjet Kur’anore për të shmangur zemërimin e izraelitëve

Lideri i Huthëve të Jemenit, Abdul-Malik al-Houthi, foli për marrëdhëniet e vendeve arabe me Izraelin dhe kritikoi veçanërisht Arabinë Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Në një fjalim përmes mediave, Al-Houthi tha se Arabia Saudite po përpiqet të normalizojë marrëdhëniet me Izraelin dhe se gjatë rrugës është e gatshme të heqë pjesë të Kuranit që mund të kundërshtohen në kontekstin e Izraelit.

“Dinastia Saudite heq vargjet kur’anore nga tekstet shkollore për të shmangur zemërimin e sionistëve. Në veçanti, pjesët që flasin për krimet e kryera nga çifutët janë të censuruara”, tha lideri i lëvizjes.

Ai tha se një veprim i tillë paraqet një padrejtësi të madhe ndaj gjeneratave të ardhshme.

“Zyrtarët sauditë kanë hequr edhe traditat e deputetëve, tërësisht ose pjesërisht. Është një padrejtësi e madhe për brezat e ardhshëm. Ky veprim është ndoshta në përputhje me planin e Arabisë Saudite për të normalizuar marrëdhëniet me Izraelin,” tha ai.

Së fundi, ai i drejtoi një kritikë të ngjashme Emirateve të Bashkuara Arabe.

“Emiratet e Bashkuara Arabe po ndjekin shembullin duke folur pozitivisht në librat shkollorë për sionistët në një përpjekje për të rritur një brez miqësor me Izraelin”, përfundoi lideri i lëvizjes jemenase.

Kategoritë
BotaLajme