Orban: Ka një atmosfer luftarak në Evropë, unë shoh përgatitje për luftë nga të gjithë

Kryeministri hungarez Viktor Orbán tha se sot në Bruksel është një shumicë që është pro luftës dhe se politika dominohet nga logjika e luftës.

“Sot në Bruksel ka një shumicë pro luftës. Në Evropë, disponimi është lufta, dhe politika dominohet nga logjika e luftës. Unë shoh përgatitjet për luftë nga të gjithë”, njoftoi Orban në faqen e tij në Facebook.

Ai shtoi se Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg dëshiron të krijojë një mision NATO-Ukrainë, ndërsa “udhëheqësit evropianë tashmë kanë hyrë në luftë” dhe e shohin atë dhe e udhëheqin si luftën e tyre.

“Në fillim bëhej fjalë vetëm për dërgimin e helmetave. Pastaj erdhën sanksionet, por jo për prodhuesit e energjisë! E megjithatë, pastaj edhe për ta. Më pas erdhi shpërndarja e armëve. Fillimisht armët e zjarrit, pastaj tanket, pastaj aeroplanët. Më pas ndihma financiare. Dhjetëra miliarda, gjithnjë e më shumë, tani jemi diku rreth 100 miliardë euro, para, armë, por situata nuk po përmirësohet, në fakt po përkeqësohet.

Kryeministri hungarez theksoi se “ne jemi një hap larg dërgimit të trupave perëndimore në Ukrainë”.

“Kjo është një vorbull lufte që mund ta tërheqë Evropën në thellësi. Brukseli po luan me zjarrin. Ajo që po bën është një tundim. Luftërat botërore nuk quhen kurrë luftëra botërore në fillim. Unë jam i bindur se ne duhet të qëndrojmë larg kësaj Kjo nuk është lufta jonë “Ne nuk duam luftë dhe nuk duam që Hungaria të bëhet lojë e fuqive të mëdha. Kjo është arsyeja pse ne duhet të avokojmë për paqen – në shtëpi, në Bruksel, në Uashington. OKB dhe në NATO”, përfundoi Orban.

Kategoritë
BotaLajme