“Nuk kemi shenja të të pagjeturve”, në Rahovec përkujtohen masakrat e regjimit serb një ditë pas hyrjes së NATO-s

Rahoveci ka shënuar sot përvjetorin e masakrave të ndodhura në disa fshatra të saj. Në Brestoc në 24-vjetorin e tyre, u kujtuan 5 dëshmorët dhe 49 martirët e këtij fshati. Më 25 mars të vitit 1999 kishte ndodhur një nga masakrat më të tmerrshëm në Kosovë një ditë pas fillimit të bombardimeve të NATO-s ndaj caqeve serbe.

Kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi me bashkëpunëtorë, përfaqësues të shoqatave të dala nga lufta e UÇK-së, familjarë të të rënëve dhe qytetarë të fshatit bënë homazhe dhe nderuan dëshmorët dhe martirët që u sakrifikuan për lirinë e Kosovës.

Nga Brestoci, Latifi tha se ende presin të mësojnë për fatin e 9 të pagjeturve nga kjo masakër dhe uroi që të ketë angazhim shtesë institucional.

Ai tha se gjaku i dëshmorëve dhe martirëve në të gjithë Kosovën ujit rrënjët e lirisë së vendit të fituar në qershor të ’99-ës dhe të kurorëzuar në shtet më 2008.

“Asgjë s’ka ndryshuar nga viti 2022, pra ende nuk kemi gjurmë, nuk kemi shenja të të pagjeturve, përveçse kujtimet në mendjet dhe zemrat tona vijojnë të jetojnë dhe natyrisht ne sot bashkëqytetarët tanë, familjarët e martirëve, të të pagjeturve, familjarët e dëshmorëve, ndiejmë dhe dhimbje por njëkohësisht edhe krenari sepse pa gjakun e dëshmorëve, pa gjakun e martirëve dhe këto sakrifica e flijime Kosova nuk do të vinte në qershorin e vitit 1999 dhe Kosova po ashtu nuk do të vinte në 17 Shkurtin e vitit 2008. Gjaku i martirëve, të Brestocit, i dëshmorëve, i martirëve dhe dëshmorëve, jo vetëm të komunës sonë por gjithandej në Kosovë është gjak që ujit rrënjët e lirisë e cila u fitua pas 78 ditëve bombardimesh nga ana forcave ajrore të NATO-s dhe natyrisht falë angazhimit, përkushtimit, sakrificës dhe veprës së luftëtarëve ë UÇK-së”, deklaroi Latifi.

Rahoveci sot shënon 24-vjetorin nga masakrimi i dëshmorëve dhe martirëve edhe në fshatrat Fortesë e Celinë

Kategoritë
LajmeVendi