Një Amerikan ka paditur lotarinë pasi iu tha se fitimi i tij prej 340 milionë dollarësh ishte një gabim

Një burrë që mendoi se fitoi xhekpotin prej 340 milionë dollarësh në Powerball po padit lotarinë pasi administratorët e lojës thanë se uebsajti i tyre gabimisht shfaqi vetëm numrat e tij si kombinim fitues.

Banori i Uashington DC, John Cheeks, bleu biletën e lotarisë Powerball në qendër të mosmarrëveshjes më 6 janar 2023. Megjithëse Cheeks nuk e pa vizatimin e Powerball të nesërmen, ai pa numrat e tij të postuar në faqen e internetit të Lotarisë DC dy ditë më vonë.

Numrat në fletën e tij ishin një kombinim i ditëlindjeve familjare dhe numrave të tjerë me rëndësi personale. Duke folur për NBC Washington, Cheeks tha: “U emocionova pak, por nuk po bërtisja, nuk po bërtisja. Thjesht thirra me mirësjellje një mik. Unë pikturova siç rekomandoi ai dhe kaq. Unë shkova për të fjetur.”

Por më pas gjërat morën një kthesë për keq për Cheeks kur ai shkoi në Zyrën e Lotarisë dhe Lojërave (OLG) për të shlyer biletën e tij. Dokumentet e gjykatës thonë se administratorët mohuan pretendimin e Cheeks për çmimin e parë, duke thënë në një letër drejtuar tij: “Kërkesa e kërkuesit për çmim u refuzua … sepse bileta nuk u verifikua si një biletë fituese nga lojtari i sistemit OLG siç kërkohet nga rregulloret e OLG .”

Cheeks tha gjithashtu se ai mori një kërkesë të çuditshme nga një nëpunës i dëmeve, i cili dyshohet se i tha: “Hej, kjo biletë nuk është e vlefshme. Thjesht hidheni në koshin e plehrave.”

“E pashë me ashpërsi. Unë thashë: “Në koshin e plehrave?” ‘Oh po, thjesht hidheni larg. Nuk do të paguheni. Ka një kosh plehrash atje”, përshkroi Cheeks ngjarjen.

Faqet nuk e hodhën kartën e tij. Në vend të kësaj, ai e vendosi atë në një kasafortë, thirri një avokat dhe paditi Powerball. Të pandehur të tjerë të përmendur në padinë e Cheeks përfshijnë Shoqatën e Lotarisë Shumë-Shtetërore dhe kontraktorin e lojërave Taoti Enterprises.

Në një dosje gjyqësore, menaxheri i projektit Taoti Brittany Bailey tha se më 6 janar 2023, ekipi i sigurimit të cilësisë së kompanisë po kryente testimin e një detyre që përfshinte ndryshimin e zonave kohore për faqen e internetit Powerball nga Koha e Koordinuar Universale në Kohën Standarde Lindore.

Në orën 12:09 të asaj dite, ekipi i sigurimit të cilësisë së Taoti postoi aksidentalisht numrat e testimit të Powerball në faqen e drejtpërdrejtë të lojës dhe jo në një mjedis zhvillimi që imitonte sitin, por nuk ishte i dukshëm për publikun, sipas Bailey.

Bailey shtoi se numrat e testit nuk ishin numrat e tërhequr për vizatimin e Powerball më 7 janar 2023. Ata gjithashtu nuk mund të ishin numrat e tërhequr sepse numrat e pasaktë u shpallën më 6 janar, një ditë para vizatimit.

Më 8 janar, numrat e gabuar të lotarisë u renditën pranë numrave fitues aktualë në faqen e internetit të Lotarisë DC. Pas zbulimit të gabimit më 9 janar, ekipi i zhvillimit të Taoti përshkroi numrat, tha Bailey.

Pavarësisht pretendimeve të Taoti, avokati i Cheeks, Richard Evans i tha NBC Washington, “Ata thanë se një nga interpretuesit e tyre bëri një gabim. … Unë ende nuk kam parë prova për ta mbështetur këtë.”

Evans argumentoi se ka precedent për një situatë të tillë. Nëntorin e kaluar, Lotaria e Iowa-s lëshoi ​​numrat e gabuar të Powerball, duke përmendur një “gabim në raportimin e njerëzve”. Megjithatë, Lotaria e Iowa tha se fituesit e përkohshëm, njerëzit që kishin numra të diskutueshëm, mund të mbajnë çmimet e tyre, të cilat variojnë nga 4 deri në 200 dollarë.

“Kontraktori e pranoi gabimin dhe ata paguan fitimet,” tha Evans.

Powerball luhet në 45 shtete, si dhe në DC, Porto Riko dhe Ishujt e Virgjër të SHBA. Një biletë Powerball kushton 2 dollarë në shumicën e shteteve dhe lojtarët mund t’i zgjedhin vetë numrat ose të kenë një kompjuter të bëjë zgjedhjen. Shanset për të fituar xhekpotin janë tepër të ulëta, një në 292.2 milionë.

Kategoritë
BotaLajme