Kurti: Nuk e di a i kanë kërkuar liderët e BE’së Vuçiqit nënshkrimin e marrëveshjes

Kryeministri Albin Kurti ka folur për kontradiktat e presidentit serb Aleksandar Vuçiq për të nënshkruar marëveshjen me Kosovë.

“Ai po e merr edhe rolin e Gjykatës Kushtetuese dhe po thotë: nuk e shkeli unë Kushtetutën e Serbisë, në anën tjetër po thotë e zbatoj marrëveshjen ose e zbatoj me limite. Por, si është e mundshme që po thotë e zbaton marrëveshjen që është shkelje e Kushtetutës dhe në anën tjetër thotë ‘nuk nënshkruaj marrëveshjen sepse ajo do të paraqiste shkelje të Kushtetutës’. Përplot kundërthënie që janë logjike para se të jenë juridike”.

Kurti tha se s’mund ta dijë nëse ndërmjetësit i kanë kërkuar Vuçiqit që të nënshkruajë marrëveshjen sepse takimet ishin bilaterale.

“Ndërkaq, ai i është kërkuar në takim që të nënshkruajë marrëveshjen siç kam kërkuar unë, s’e di sepse takimet s’kanë qenë trilaterale po vetëm bilaterale”.

Kategoritë
LajmeVendi