Izraeli do informojë GJND-në për masat në përputhje me çështjen e gjenocidit

Izraeli do t’i dërgojë një njoftim zyrtar Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë të hënën në përputhje me masat e përkohshme të dhëna nga gjykata, ka raportuar Times of Israel.

Kryeministri i vendit, Benjamin Netanyahu u ka kërkuar ministrive të jashtme dhe të drejtësisë që të hartojnë një raport që detajon se si Izraeli është në përputhje me masat e përkohshme për të mbrojtur civilët palestinezë gjatë luftës së tij në Gaza, tha gazeta, duke cituar një raport në gjuhën hebraike në faqen e lajmeve Ynet

Dokumenti do të fokusohet në urdhrat për të “parandaluar dhe ndëshkuar nxitjen e drejtpërdrejtë dhe publike për të kryer gjenocid”, ndërmarrja e hapave të menjëhershëm për të “mundësuar ofrimin e shërbimeve bazë të nevojshme urgjentisht dhe ndihmën humanitare për të adresuar kushtet e pafavorshme të jetës me të cilat përballen palestinezët në Rripi i Gazës” dhe “të parandalojë shkatërrimin dhe të sigurojë ruajtjen e provave” që kanë të bëjnë me pretendimet për gjenocid.

Izraeli po kryen atë që shumë qeveri e kanë quajtur gjenocid në Gaza dhe tani po përgatitet për një ofensivë në qytetin jugor të Rafahut, ku mbi një milion njerëz janë zhvendosur, duke ngritur pikëpyetje mbi angazhimin e tij për t’iu përmbajtur masave të përkohshme të vendosura nga gjykata e OKB-së.

Kategoritë
BotaLajme