Armenia njeh shtetin e Palestinës

“Situata katastrofike humanitare në Gaza dhe konflikti i vazhdueshëm ushtarak është një nga çështjet kryesore në axhendën politike ndërkombëtare që kërkon zgjidhje. Republika e Armenisë refuzon kategorikisht shënjestrimin e infrastrukturës civile, dhunën ndaj popullatës civile dhe pengmarrjen dhe kapjen e civilëve gjatë konfliktit të armatosur dhe i bashkohet kërkesave të komunitetit ndërkombëtar për lirimin e tyre pa parakushte”, tha Ministria e Jashtme e Armenisë, në një deklaratë.

“Republika e Armenisë i është bashkuar rezolutave të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, të cilat bëjnë thirrje për një armëpushim të menjëhershëm në Gaza. Për më tepër, Republika e Armenisë është sinqerisht e interesuar për vendosjen e paqes dhe stabilitetit në Lindjen e Mesme, vendosjen e pajtimit të qëndrueshëm midis popujve hebrenj dhe palestinezë”, shtoi ajo, përcjell Telegrafi.

“Në platforma të ndryshme ndërkombëtare, ne gjithmonë kemi mbrojtur një zgjidhje paqësore dhe gjithëpërfshirëse të çështjes palestineze dhe mbështesim parimin me dy shtete për zgjidhjen e konfliktit izraelito-palestinez. Ne jemi të bindur se kjo është mënyra e vetme për të siguruar që palestinezët dhe izraelitët të mund të realizojnë aspiratat e tyre legjitime”.

“Bazuar në dhe duke riafirmuar përkushtimin e saj ndaj ligjit ndërkombëtar dhe parimeve të barazisë, sovranitetit dhe bashkëjetesës paqësore të popujve, Republika e Armenisë njeh shtetin e Palestinës”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Jashtme, me anë të së cilit shteti armen zyrtarisht njoftoi njohjen e Palestinës.

Ndryshe, rreth 145 shtete e kanë njohur Palestinën që nga viti 1988, me Barbadosin, Xhamajkën, Trinidadin dhe Tobagon, Bahamas, Norvegjinë, Spanjën, Irlandën dhe Slloveninë, që e kanë bërë këtë lëvizje dy muajt e fundit.

Njohjet vijnë pasi Autoriteti Palestinez ka shtuar përpjekjet e tij për t’u bërë anëtari i 194-të i Kombeve të Bashkuara. /Telegrafi/

Kategoritë
BotaLajme