Turistët në Kinë kanë mbetur të bllokuar në një shkëmb për më shumë se një orë për shkak të mbipopullimit

Gjithnjë e më shumë malet po përballen me probleme të mbipopullimit, gjë që sjell rreziqe të shumta, si për natyrën, ashtu edhe për alpinistët dhe turistët.

Këtë javë, një grup alpinistësh në malin Yangdang në Kinën lindore u mbërthyen në një pjesë të një shkëmbi të lartë dhe të pjerrët, duke u mbajtur në një litar për më shumë se një orë.

Wenzhou Dingcheng Sports Development, e cila shet bileta dhe organizon vizita, tha se ata nënvlerësuan numrin e njerëzve të interesuar për t’u ngjitur në mal.

Mungesa e kontrollit të trafikut, si sistemi i biletave dhe mungesa e menaxhimit në vend, çoi në bllokimin e shtegut dhe bllokimin e alpinistëve në rrugën e ngjitjes, sipas deklaratës së CNN nga kompania.

Shitja e biletave është pezulluar përkohësisht deri në zgjidhjen e situatës për të mos lejuar që kjo të përsëritet dhe në të ardhmen është planifikuar të vendoset një sistem i kontrollit të trafikut për vizitorët.

Mali Yandang ndodhet 410 kilometra në jug të Shangait dhe është 1150 metra i lartë.

Për festën e 1 majit, e cila zgjat një javë në Kinë, një numër jashtëzakonisht i madh turistësh vendosën të shkojnë në një udhëtim, gjë që solli probleme. Në vitin 2001, mali Yandang u shpall një sit i Trashëgimisë Botërore dhe është në listën e përkohshme të UNESCO-s.

Kategoritë
BotaLajme