Trendi në Bashkimin Evropian: Gjithnjë e më shumë të rinj të punësuar jetojnë me prindërit e tyre

Një numër në rritje i të rinjve që punojnë nga Bashkimi Evropian vazhdojnë të jetojnë me prindërit e tyre, sipas një studimi të ri të publikuar nga British Guardian.

Sipas kësaj gazete britanike, ata kishin pasqyrë në sondazhin zyrtar të Bashkimit Evropian, i cili regjistroi një përqindje prej 27 për qind të të rinjve të punësuar që jetonin me prindërit e tyre, që është një kërcim nga sondazhi i mëparshëm, i cili tregoi se përqindja ishte 24. për qind.

Hulumtimi përfshiu njerëz midis moshës 25 dhe 34 vjeç dhe periudhën kohore nga 2017 deri në 2022.

Kërcimi më i madh u regjistrua në Irlandë, nga 27 në 40 për qind. Vlen të theksohet se në këtë vend çmimi i qirasë është rritur dy herë në të njëjtën periudhë.

Vendet që panë një rritje midis 2017 dhe 2022 përfshijnë Portugalinë, ku shifra u rrit nga 41 në 52 përqind dhe Spanjën, ku u rrit nga 35 në 42 përqind.

Në Francë, përqindja u rrit nga 10 në 12 për qind, ndërsa Italia shënoi rritje nga 41 në 48 për qind dhe Kroacia nga 58 në 65 për qind.

Kategoritë
BotaLajme