Si të kurseni para kur bëni pazar

Ndërsa çmimet e ushqimeve nuk pritet të bien në të ardhmen e afërt, kjo nuk do të thotë se nuk ka mënyra për të kursyer para kur bëni blerje.

Kartat e besnikërisë në supermarkete

Shkarkoni aplikacionin ose kartën e besnikërisë për tregun ku blini më shpesh. Disa karta besnikërie ofrojnë një zbritje të konsiderueshme kur bëni blerje, ndërsa ekziston edhe mundësia e grumbullimit të pikëve që do t’ju lejojë të ulni faturën për disa blerje në të ardhmen e afërt.

Vendosni me mençuri kur të bëni pazar

Edhe pse ky rregull nuk vlen për të gjithë, në disa supermarkete ka ditë të caktuara të javës kur mund të merrni disa përfitime dhe zbritje kur bëni blerje. Kontaktoni me punonjësit e supermarketit ku blini rregullisht se kur i kanë këto përfitime për klientët e tyre.

Blerja e më shumë produkteve të njëjta

Blerja e dy ose tre artikujve që blini çdo ditë mund të bëjë një ndryshim të madh nëse i blini ato ndërkohë që janë në shitje dhe në përgjithësi blerja e produkteve të paketuara është më e përballueshme sesa paketimi individual. Kur bëni pazar si ky, është e rëndësishme të mos rezervoni ushqime që prishen.

Planifikoni vaktet tuaja sipas ushqimeve që janë në shitje

Planifikimi i vakteve rreth asaj që është në shitje është një nga mënyrat më të mira për të kursyer para. Gjithashtu, duke planifikuar vaktet tuaja, do të dini saktësisht se cilat ushqime do të blini. Nuk do të keni problem të humbisni disa ushqime dhe udhëtime të paplanifikuara në supermarkete. Këtu, është e rëndësishme t’i përmbaheni listës ushqimore që keni vendosur në shtëpi.

Kategoritë
Të ndryshme