Sa kushtojnë qebapët në Manhattan: Tiktoker vizitoi një restorant ballkanik dhe zbuloi çmimet

Tiktoker Vuk Mihajlović vizitoi një restorant ballkanik në Manhatan dhe ndau me ndjekësit eksperiencën që kishte atje, si dhe zbuloi çmimet e vakteve. Për një drekë tradicionale ballkanike, ai duhej të paguante gjithsej 278 KM, nga të cilat 62 KM i shpenzoi për dy porcione me dhjetë qebapë.

Tiktokeri Vuk Mihajlović, i njohur më mirë me pseudonimin Rai Wolf, ka shpërndarë një video të vizitës së tij në një restorant në Manhattan, ku ndër të tjera ka provuar qebap, por edhe ka mbetur i befasuar nga çmimet.

“Dua t’ju tregoj diçka. Kjo është rrëfimi i një restoranti ballkanik këtu në Manhatan. Një restorant që ka të gjitha ushqimet tona ballkanike – qebap, schnitzel karađorđe, kajmak, sallatë dyqani etj.”, tha Mihajlovic në fillim të video.

Në video ai ka vendosur të tregojë se sa kushtojnë këto specialitete tradicionale ballkanike në Nju Jork. Prandaj, ai ndau si vijon me radhë – ai pagoi 11 dollarë për një pjesë të specave (afërsisht 20 KM), sallata e dyqanit kushtoi 15 dollarë, që është afërsisht 27 KM.

“Prisni të arrijmë te qebapët”, tha Vuk dhe vazhdoi të lexonte çmimet nga fatura. Ai pagoi 16 dollarë për dy simite, që është pothuajse 30 KM, dhe bifteku karagjorđ kushtonte 24 dollarë ose 45 KM.

“Sa i kushtueshëm është ky Nju Jorku, gati si Budva në verë”, ka bërë shaka ai dhe në fund ka thënë se sa ka paguar për dy racione qebap. Dy “dhjetëra” në një restorant në Manhatan kushtojnë 34 dollarë ose 62 km.

Edhe pse çmimi i pjatave të përmendura është mjaft i lartë në krahasim me çmimin e tyre në Ballkan, Mihajlović pranoi se ende e dinte se çfarë të priste në një restorant që ndodhet në një nga qytetet më të shtrenjta në botë.

Ai tregoi gjithashtu se si gjatë vizitës së tij në këtë restorant, ai porositi edhe një ëmbëlsirë dhe zbuloi se për të kishte paguar 9 dollarë – gati 17 km. Birra Nish kushtonte 10 dollarë (18 KM), dhe dy raki 20 dollarë (37 KM).

Në total, atij iu desh të shpenzonte 138 dollarë – 254 KM për drekën ballkanike në Manhattan. Megjithatë, as ky nuk ishte fundi – atij çmimi i shtohet më pas taksa, kështu që shuma përfundimtare ishte 151 dollarë – 278 KM.

Kategoritë
Të ndryshme