Ndalohët alkooli në destinacionin më të famshëm turistik të Spanjës

Ndërsa konsumimi i alkoolit në vende publike është i ndaluar në Majorca dhe Ibiza, ata që kapen me një shishe të hapur mund të gjobiten deri në 1500 euro.

Një nga zakonet më të këqija të njerëzimit është alkooli…

Sidomos në Evropë, varësia ndaj alkoolit kërcënon shëndetin dhe paqen publike më shumë sesa duhani.

Në këtë kuadër, ndalimet dhe kufizimet e alkoolit u futën në qytetet kryesore të Europës si Milano dhe Brukseli, të cilat presin më shumë turistë, për të parandaluar ekseset.

Sipas Bild, një tjetër qytet evropian i është bashkuar kësaj praktike.

Ndalimi i alkoolit në Ibiza

Në ishujt e spikatur për turizmin e Spanjës, Majorca dhe Ibiza, konsumimi i alkoolit në zona publike është i ndaluar dhe shitjet janë të kufizuara.

1500 euro gjobë për ata që nuk respektojnë ndalimin

Prandaj, ata që kapen me një shishe të hapur në rrugë, trotuar ose plazh mund të gjobiten nga 500 deri në 1500 euro.

Shitja e alkoolit është e ndaluar nga ora 21:30 deri në 08:00. Dyqanet që shesin alkool do të mbyllen në orën 21:30. Edhe pse mbyllja e rafteve të alkoolit nuk konsiderohet e mjaftueshme, edhe këto markete do të jenë ndër dyqanet e mbyllura.

Pronarët e restoranteve janë të kënaqur me situatën

Nuk u vendosën kufizime për restorantet me alkool. Ndërsa pronarët e restoranteve janë të kënaqur me këtë praktikë, është çështje kurioziteti se si vendimi do të ndikojë në turizëm.

 

Kategoritë
BotaLajme