Ministri turk kritikoi sërish Amerikën: E gjithë bota i urren dhe Evropa është vetëm karroca e tyre

Ministri i Brendshëm turk, Suleyman Soylu, kritikoi sërish politikën e vendeve perëndimore, veçanërisht të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, të cilat ai beson se po përpiqen të imponojnë kulturën dhe zakonet e tyre në të gjitha vendet.

Në një bisedë me të rinjtë në Stamboll, Soylu tha se situata politike në Evropë nuk është në nivele të lakmueshme.

“Ne pamë të binte boja nga Evropa dhe Amerika. Në Britaninë e Madhe ndryshuan tre kryeministra. A e ndryshuan me demokraci? Jo. Ata bënë tre kongrese partiake në tre muaj”, tha Soylu.

Duke folur për Evropën, Soylu tha se ajo nuk ekziston si kategori politike.

“Nuk ekziston diçka e tillë si Evropa. Amerika ekziston. Evropa është vetëm një vagon në kolonën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Nuk ka karakteristika të veçanta. Vendet evropiane do të vazhdojnë të kenë vështirësi. Udhëheqësit janë diskredituar, popullsia po plaket dhe do të kenë vështirësi në ekonomi”, tha ai. ministri turk.

Kur bëhet fjalë për Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Soylu thekson se politika e Uashingtonit urrehet nga gjithnjë e më shumë vende.

“Amerika vazhdon të humbasë besueshmërinë. E gjithë bota e urren Amerikën dhe Evropa është pengu i Amerikës në Afrikë. Që nga fillimi i shekullit të 21-të, dominimi i Perëndimit nuk ekziston më, por ata ende po përpiqen t’i vazhdojnë ato zakone”, përfundoi. Soylu.

Kategoritë
BotaLajme