Mbreti danez Frederik valëviti flamurin palestinez nga ballkoni i tij

Mbreti danez Frederik X valëviti flamurin palestinez nga ballkoni për të mbështetur qytetarët e tij që protestonin për Palestinën.

Vazhdojnë sulmet e Izraelit në Gaza.

Reagimet janë në rritje kundër Izraelit, i cili vrau mijëra njerëz të pafajshëm, duke përfshirë gra dhe fëmijë, në Gaza.

Kësaj radhe, mbreti Frederik i Danimarkës iu bashkua atyre që ndërmorën veprime për të mbështetur Palestinën në shumë pjesë të botës.

Mbreti danez Frederik X tërhoqi vëmendjen duke mbështetur aksionin për Palestinën në vendin e tij.

Ai mbështeti turmën dhe valëviti flamurin palestinez

Mbreti iu bashkua turmës që dilte nga ballkoni i Palestinës së Kopenhagës dhe valëviti flamurin palestinez Kjo lëvizje e mbretit Frederik u interpretua si një mesazh mbështetjeje dhe ndjeshmërie për Palestinën.

I mirëpritur

Qytetarët e mbledhur në aksion e pritën me shumë kënaqësi këtë sjellje të mbretit. Kjo lëvizje, e bërë në një kohë kur konfliktet mes Palestinës dhe Izraelit po vazhdonin, pati jehonë edhe në komunitetin ndërkombëtar.

 

Kategoritë
BotaLajme