Marrësi i parë i një veshke derri të modifikuar gjenetikisht ka vdekur

Marrësi i parë i një veshke derri të modifikuar gjenetikisht ka vdekur gati dy muaj pasi iu nënshtrua një operacioni, thanë dje familja e tij dhe spitali ku u krye operacioni.

Richard “Rick” Slayman iu nënshtrua një operacioni në Spitalin e Përgjithshëm të Massachusetts dhe kirurgët thanë se veshka do të zgjaste të paktën dy vjet.

Ekipi i spitalit tha se ata ishin të pikëlluar nga vdekja e tij dhe thanë se nuk kishte asnjë tregues se ai vdiq si rezultat i transplantit.

Slayman ishte personi i parë që iu nënshtrua kësaj procedure.

Më parë, veshkat e derrit u transplantuan përkohësisht te donatorët e organeve të vdekura nga truri, dhe dy burra u transplantuan me zemra derri.

Megjithatë, të dy vdiqën brenda pak muajsh.

Në një deklaratë, familja e Slayman falënderoi mjekët sepse operacioni, thanë ata, i lejoi ata të kalonin shtatë javë të tjera me të.

“Kujtimet tona të bëra gjatë asaj kohe do të mbeten në zemrat tona,” thanë ata, duke shtuar se ai iu nënshtrua një operacioni për t’u dhënë shpresë mijëra njerëzve që kishin nevojë për një transplant.

Më shumë se 100,000 njerëz janë në listën kombëtare të pritjes për transplantin, shumica prej tyre pacientë të veshkave dhe mijëra vdesin çdo vit para radhës.

Kategoritë
BotaLajme