Kolonët në Bregun Perëndimor vranë katër palestinezë dhe dogjën 12 shtëpi si hakmarrje për vrasjen e një izraeliti

Benjamin Achimeir, një kolon 14-vjeçar izraelit në Bregun Perëndimor, u vra në fillim të prillit dhe si hakmarrje për vrasjen e tij, kolonët e tjerë vranë katër palestinezë dhe dogjën 12 shtëpi dhe rreth 100 makina.

Achimeir është një bari që u largua nga shtëpia e tij me delet e tij më 12 prill, dhe kur kafshët u kthyen pa të, filloi një kërkim masiv – i cili përfshinte ushtrinë izraelite.

Pasi u gjet trupi i tij, palestinezët vendas u akuzuan për vrasjen dhe kolonët izraelitë nga Malachei HaShalom kërkuan hakmarrje.

Megjithëse trupi i Achimeiro u gjet rreth një kilometër larg shtëpisë së tij, kolonët sulmuan fshatrat palestineze më shumë se shtatë kilometra larg Malachei HaShalom.

Mesazhe nga kolonët u publikuan gjithashtu në të cilat ata bënin thirrje për “shkatërrimin e këtyre bishave”, duke iu referuar palestinezëve dhe bënin thirrje për “vrasjen e armiqve nazistë”.

Në fund të kësaj “hakmarrjeje” u vranë katër palestinezë, u dogjën 12 shtëpi dhe 100 makina. Gjithsej 11 fshatra u sulmuan dhe pesë izraelitë u arrestuan.

Një palestinez u arrestua me dyshimin se ishte i përfshirë në vrasjen e Benjamin Achimeiro.

Kategoritë
BotaLajme