Erdogan viziton provincat e prekura nga tërmeti, fëmijët presin me gëzim dhe përqafime

Duke vizituar një nga një provincat e prekura nga tërmeti, presidenti Recep Tayyip Erdoğan u dha para xhepi fëmijëve që e përshëndetën dhe i bëri të buzëqeshnin.

Turqia ka 17 ditë që po lufton me fatkeqësinë e shekullit.

Dy tërmete të forta në Kahramanmaraş shkaktuan plagë të mëdha dhe të thella.

Pas katastrofës, e cila u ndje në 11 provinca gjithsej, mijëra ndërtesa u shkatërruan dhe më shumë se 42 mijë jetë u humbën.

Të gjitha institucionet e shtetit filluan të shërojnë plagët në rajonin e tërmetit që në momentin e parë.

Nga ana tjetër, vullnetarë nga i gjithë vendi morën masa dhe mblodhën nevojat e të prekurve nga tërmeti.

Studimet u përshpejtuan
Ndërkohë që në terren kryhej puna e ethshme, për qytetarët e pastrehë filluan të ndërtohen qytete çadrash dhe kontejnerë.

Nga ana tjetër, ministrat e caktuar në zonën e fatkeqësisë kanë ndjekur nga afër punën gjatë këtij procesi të vështirë dhe kanë qëndruar pranë të prekurve nga tërmeti.

Duke u shprehur se plagët do të shërohen shpejt duke bërë premtime të shpeshta, Presidenti nuk i ka harruar fëmijët.

Presidenti Erdogan, i cili u prit me shumë interes dhe dashuri, i kushtoi vëmendje viktimave të vogla të tërmetit.

Ndërkohë, duke vënë re djalin e vogël që thërriste “Recep gjyshi”, Erdogan i dha para xhepi.

Vizita morale dhe mbështetëse e Presidentit ishte një ngushëllim për banorët e rajonit në kohë të vështira dhe fëmijët qeshën.

Kategoritë
BotaLajme