Demonstratat për palestinën në SHBA shtuan numrin e njerëzve që lexojnë Kuranin e Shenjtë

SHBA ishte një nga vendet ku u shtuan reagimet ndaj sulmeve të Izraelit ndaj Gazës.

Studentët, veçanërisht ata të mbledhur në kampuset e universiteteve kryesore të vendit, reaguan ndaj shtypjes së palestinezëve.

Të rinjtë e bashkuar nga besime të ndryshme shprehën me zë të lartë reagimet e tyre për masakrën izraelite.

Zhvillimi që rriti interesin për Islamin

Policia amerikane ndërhyri në kampuset ku ishin ngritur tenda dhe u përpoq të shpërndante demonstruesit.

Një studim i kryer në vendin në fjalë zbuloi se interesi për Islamin u rrit gjatë protestave në mbështetje të Palestinës dhe reagimit kundër Izraelit.

Ata filluan të lexojnë Kuranin

Thuhet se qindra të rinj po bëjnë kërkime për të njohur Islamin dhe kanë filluar të lexojnë Kuranin e Shenjtë.

Kjo situatë është shfaqur edhe në thirrjet e bëra në rrjetet sociale. Të rinjtë që janë të interesuar për Islamin thonë se e kanë ndërmarrë një hap të tillë për të kuptuar më mirë palestinezët.

Një situatë e ngjashme u ngrit në sulmet e Izraelit në Gaza vitin e kaluar.

Kategoritë
BotaLajme