11-vjeçari kaloi Ajnshtajnin dhe Stephen Hawking në testin e IQ-së

Në Angli, djali mysliman 11-vjeçar, Yusuf Khan, arriti 162 pikë në testin e IQ-së për moshën nën 18 vjeç, duke tejkaluar  e Albert Einstein dhe Stephen Hawking.

1-vjeçari Yusuf Shah mori rezultatin më të lartë në Mensa, një nga testet më prestigjioze të IQ-së. Me një IQ 162, të rinjtë myslimanë britanikë ia kaluan fizikantëve të famshëm Albert Einstein dhe Stephen Hawking.

Ajnshtajni dhe Hawking mendohet se kanë një IQ prej 160. Djali Shah iu përgjigj 15 pyetjeve në provim. Edhe pse i thanë se kishte tre minuta, djali që e kuptoi në 13 minuta veproi ngadalë duke zgjidhur pyetjet. Pavarësisht këtij keqkuptimi, ai arriti pikën maksimale të vendosur për moshat nën 18 vjeç.

Shah, një nxënës i klasës së 6-të në shkollën fillore Wigton Moor në Leeds, tha: “Të gjithë në shkollë mendojnë se jam shumë i zgjuar. Dhe gjithmonë kam dashur të di nëse isha në 2 përqindëshin më të mirë të testuesve. Shahu, i cili dëshiron të studiojë matematikë në universitetet e Oksfordit apo Kembrixhit, tha se i intereson edhe gjeografia dhe flamujt.

Anne Sana Shah tha: “Jam shumë krenare. Në fakt isha pak e shqetësuar. Ai gjithmonë merrte provime në sallën e fëmijëve. Ne menduam se kjo mund t’i frikësonte të rriturit. Por ai e trajtoi shkëlqyeshëm.”

“Është një test i vështirë për t’u përgatitur. Ne bëmë atë që kemi bërë tashmë, nuk kemi bërë ndonjë përgatitje të veçantë për testin e IQ”, tha babai Irfan Shah duke uruar djalin e tij. Irfan Shah tha se fëmija i tij i mësoi lëndët si alfabeti dhe numrat më shpejt se fëmijët e tjerë kur ishte në kopsht: Ai ka një talent të natyrshëm për matematikën. Unë mendoj se ne e kuptuam atë atëherë. Kartat e tyre janë të shkëlqyera. Mësuesit thonë: ‘Nuk kemi çfarë të mësojmë’.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme