Zelensky uroi Ramazanin: Fuqia e lutjes na ndihmoftë që të pastrojmë Ukrainën nga e keqja ruse

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, uroi muslimanët për fillimin e muajit të shenjtë të Ramazanit dhe uroi që fuqia e lutjes të ndihmonte në pastrimin e Ukrainës nga “e keqja e pafe ruse”.

“Këtë mbrëmje, fillon muaji i shenjtë për muslimanët, Ramazani. Një pjesë e konsiderueshme e komunitetit tonë të muslimanëve ukrainas, tatarët e Krimesë, janë të detyruar të mirëpresin Ramazanin nën okupim dhe nën kërcënimin e represionit dhe abuzimit rus, nën granatimet në pjesë të tjera. të Ukrainës dhe në fronte”, tha Zelensky, duke kujtuar tatarët e Krimesë të vuajtur nën pushtimin rus.

“Fuqia e lutjes në këtë muaj të shenjtë të Ramazanit na ndihmoftë që të pastrojmë Ukrainën nga e keqja e paperëndishme ruse, nga ata që me të vërtetë nuk besojnë në asgjë dhe prandaj janë të aftë për një terror të tillë. Mund të fillojë Ramazani i ardhshëm në paqe dhe në përgjithësi. Toka ukrainase e lirë nga Rusia. Ramadan Mubarek”, tha Zelenski në mesazhin e tij.

Ai tha se nuk ka dyshim se do të rikthejë lirinë, respektin dhe sigurinë në të gjithë vendin dhe të gjitha komunitetet.

“Lavdi të gjithëve që tani po luftojnë për Ukrainën dhe popullin. Faleminderit të gjithëve që ndihmojnë çdo ditë. Lavdi Ukrainës”, përfundoi Zelensky.

Rreth një për qind e popullsisë së Ukrainës është myslimane dhe shumë tatarë të Krimesë përballen me persekutim nga Rusia në Krimenë e pushtuar. Njësitë që përbëhen kryesisht nga luftëtarë të besimit islam marrin pjesë në mbrojtjen e Ukrainës. Myftiu ukrainas Said Ismagilov iu bashkua ushtrisë për të mbrojtur atdheun.

Kategoritë
BotaLajme