Vuçiq: Do të nëshkruajmë dy protokolle për tregun e lirë të punës në Tiranë, Shkup dhe Beograd

Liderë rajonalë të Ballkanit Perëndimor dhe zyrtarë tjerë të lartë janë mbledhur sot në Shkup të Maqedonisë së Veriut, ku po marrin pjesë në punimet e konferencës së Bashkimit Evropian për rritje ekonomike të rajonit.

Në këtë Samit po marrin pjesë: Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ai i Malit të Zi, Millojko Spajiq dhe presidenti i Serbisë Aleksandar Vuciq.

Vuçiq foli para mediave ku tha se se takimet që kanë pasur mbrëmë dhe sot janë të rëndësishme për përparimin dhe zhvillimin e të gjithë rajonit.

“Besoj se takimet që kemi pasur mbrëmë dhe sot janë të rëndësishme për përparimin dhe zhvillimin e të gjithë rajonit. U fol vetëm me përfaqësues evropianë dhe amerikanë për planin e rritjes. Ne do të vazhdojmë të flasim sot. Ne folëm për dy gjëra të rëndësishme – njëra është tregu i përbashkët evropian dhe pjesëmarrja në tregun e përbashkët evropian. Më e rëndësishmja për ne janë ato vija të gjelbra, para së gjithash për kamionët tanë, që të kalojnë lirshëm kufijtë e vendeve të BE-së, për të ulur më tej kostot e tyre operative, për të forcuar tregtinë tonë, industrinë tonë. Për këtë është e nevojshme që ne ta bëjmë vetë në të gjithë rajonin, pavarësisht nga të gjitha pengesat që i ngritëm vetes, nga vendet e Ballkanit të Hapur, një pjesë të mirë besoj e kemi arritur”, tha ai.

Për fund Vuçiq tha se do t’i nënshkruajnë tre protokolle të rëndësishme për funksionimin e marrëveshjes për tregun e lirë të punës.

“Lajmi i rëndësishëm është se në ditët në vijim do të nënshkruajmë dy protokolle të rëndësishme për funksionimin e marrëveshjes për tregun e lirë të punës në Tiranë, Shkup dhe Beograd”, tha Vuçiq.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi