Tre rreziqe shëndetësore të gjumit me ngrohje ndezur

Ndërsa ditët bëhen gri dhe temperaturat fillojnë të bien, ngrohja ndizet në të gjitha shtëpitë. Shumë njerëz e lënë ngrohjen ndezur gjatë gjithë natës ndërsa flenë, por kjo mund të jetë gjithashtu një rrezik për shëndetin.

Të gjithë e dimë se temperatura bie gjatë natës, por ngrohja e shtëpisë tuaj gjatë gjumit mund të ketë disa efekte të padëshiruara në shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Këtu janë tre rreziqet shëndetësore të dremitjes me nxehtësinë ndezur.

Mund t’ju shqetësojë gjumin

Gjumi në një dhomë të ngrohtë ndonjëherë mund t’ju shqetësojë gjumin ose t’ju zgjojë në mes të natës.

Konsulentja e gjumit Maryanne Taylor, nga The Sleep Works, tha: “Nëse dhoma është shumë e nxehtë, trupi ynë duhet të punojë shumë për të rregulluar temperaturën e trupit tonë gjatë natës. Kjo mund të rrisë vigjilencën dhe të zvogëlojë kohën tonë në thellësi. Gjumi më i rëndësishëm restaurues. , i cili na lejon të ndihemi të çlodhur dhe energjikë ditën tjetër.”

Temperatura ideale për dhomën tuaj gjatë natës është rreth 15.6 deri në 20°C për një gjumë të mirë.

Ju bën më të prirur ndaj ftohjes

Vrimat tuaja të hundës kanë nevojë për pështymë për të bllokuar viruset që qarkullojnë për të mos ju sëmurur. Megjithatë, rritja e nxehtësisë gjatë natës mund të tërheqë lagështinë nga vrimat e hundës, duke ju bërë më të prekshëm ndaj ftohjes, gripit dhe infeksioneve të sinusit.

Ngrohja gjithashtu mund të ngrejë re pluhuri dhe alergjenë të tjerë që mund të ndezin sinuset tuaja.

Ndërkohë, hulumtimi nga Universiteti Mjekësor i Varshavës ka treguar se disa metoda të ngrohjes së ambienteve të brendshme janë faktorë të rëndësishëm rreziku për rinitin alergjik dhe astmën.

Mund të thajë lëkurën tuaj

Sa i përket lagështisë, lënia e nxehtësisë gjatë natës mund të thajë lëkurën tuaj. Lëkura juaj e thatë e shkaktuar nga nxehtësia mund të nënkuptojë se jeni më të ndjeshëm ndaj shpërthimeve të sëmundjeve si psoriasis dhe ekzema.

Ngrohja shton një nivel shtesë stresi në menaxhimin e lëkurës së thatë, gjë që është veçanërisht problematike kur keni kushte para-ekzistuese të lëkurës si psoriasis ose ekzema. Shenjat paralajmëruese se lëkura juaj mund të jetë shumë e thatë janë nëse ndihet e ashpër ose fillon të zhvishet.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi