Tërmeti në Turqi, Erdogan: Në mars fillon ndërtimi i gati 200 mijë ndërtesave

Mes valës së zemërimit në Turqi  për ndërtesat e ndërtuara keq, presidenti Recep Tayyip Erdogan, i cili për të qetësuar reagimet e ditëve të fundit, po shpërndan lloje të ndryshme përfitimesh, tha se janë plotësuar nevojat për strehim të 1.600.000 njerëzve. ndërsa në mars ndërtimi i 199739 objekteve në krahinat e prekura.

“Asnjë ndërtesë nuk do të ketë më shumë se 3 apo 4 kate”, theksoi ai.

Gjatë vizitës së tij në provincën e Hatay, e cila u godit rëndë nga tërmeti 7.8 ballë, Erdogan theksoi sa vijon: Të gjitha ndërtesat do të ndërtohen nga e para (…) në tokë të fortë dhe bazuar në praktikat e duhura”, këmbënguli presidenti turk, duke sqaruar se ndërtimi do të fillonte në mars.

Siç tha ai, këto banesa do të ndërtohen larg thyerjeve tektonike dhe “më afër maleve, për t’i mbrojtur nga problemet e krijuara nga tokat e buta ”.

Kategoritë
BotaLajme