S’janë mbyllur të gjitha, ku ndodhen komunat paralele serbe në Kosovë

Qeveria e Kosovës po përballet me reagim të ashpër ndërkombëtar pas mbylljes së disa komunave paralele të Serbisë në Kosovë.

Sipas sistemit serb, në Kosovë funksionojnë 29 komuna. Shumë prej tyre ende vazhdojnë të ofrojnë shërbime çdo ditë, shkruan Radio Evropa e Lirë.

Leposaviqi, Zveçani, Zubin Potoku, Mitrovica e Veriut, Baja, Osojani, Videja, Gorazhdeci, Vërbovci, Priluzha, Plemetini, Uglara, Graçanica, Lipjani, Prekoci, Shilova, Shtërpca dhe Vranishti janë vendet ku ka komuna paralele serbe.

Reagimet ndërkombëtare që nisën fillimisht në lidhje me synimin e Bankës Qendrore të Kosovës për ta hequr dinarin serb nga përdorimi, u ashpërsuan pas konfirmimit nga ministri i Punëve të Brendshme për mbylljen e katër komunave paralele serbe, në Dragash, Pejë, Istog dhe Klinë.
BE-ja dhe SHBA-ja besojnë se këto veprime duhet të diskutohen në dialogun me Serbinë dhe se i rrisin tensionet në vend.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi