Sindikatat evropiane protestojnë para BE-së, shkak kthimi i masave shtrënguese në mbarë Evropën

Sindikatat evropiane janë mbledhur para institucioneve të Bashkimit Evropian në Bruksel në shenjë proteste ndaj kthimit të masave shtrënguese në mbarë Evropën.

Sindikata Socialiste FGTB-ABVV ka udhëhequr demonstratën, në rreth rrotullimin e Schuman ku gjenden institucionet evropiane, nga ora 12:00 e së martës. Kanë marrë  pjesë rreth 2000 persona dhe të pranishëm ishin sindikalistë nga Franca, Italia e gjetkë.

Sipas tyre, reformat fiskale të BE-së do ta shtyjnë Belgjikën t’i ulë ndihmat sociale, gjë që “do të ndikojë në mënyrë të pashmangshme te shumë njerëz”

Kategoritë
BotaLajme