Rrezik falimentimi: Shumë biznese paralajmërojnë ikjen e punëtorëve pas 1 janarit

Pronarë të kompanive prodhuese në Kosovë thonë se tash e dy muaj janë paralajmëruar nga punëtorët e tyre për largim nga puna, menjëherë pas liberalizimit të vizave. Ndërkohë njohës të ekonomisë, druajnë se një numër i madh i bizneseve mund të falimentojnë pas 1 janarit, si shkak i ikjes së fuqisë punëtore.

“Qysh para 1 muaji kanë nisë paralajmërimet edhe pse kemi ba rritje të pagave, 50% të punëtorëve do ta lëshojnë punën sepse kanë gjetë vende pune në Gjermani apo Evropë, a kanë gjetë apo jo nuk e di mirëpo ata kanë paralajmeru se do të ikin dhe ne rrezikojmë prodhimin dhe falimentimin“, tha Sylejman Konushevci, pronar i një kompanie prodhuese vendore.

Njazi Musliu, pronar i një kompanie tjetër prodhuese, thotë se telashet me mungesën e fuqisë punëtore në firmën e tij kanë nisur shumë kohë më parë dhe se kjo e ka detyruar atë që të angazhojë punëtorë nga venet aziatike.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi