Putin: Muslimanët rusë të rëndësishëm në zgjerimin e lidhjeve tregtare të Rusisë

Duke theksuar lidhjet tradicionale të bazuara në besimin e ndërsjellë midis Rusisë dhe vendeve muslimane, Putin tha se vendet islame po zhvillohen në mënyrë aktive dhe po arrijnë qëllime të prekshme në sektorët e tregtisë dhe financave

Presidenti rus, Vladimir Putin, ka bërë të ditur se Rusia po kërkon partnerë të rinj për të promovuar bashkëpunimin bujqësor e industrial dhe për të krijuar zinxhirë transporti dhe logjistikë, si dhe ka theksuar “rolin e rëndësishëm” të muslimanëve në zgjerimin e kontakteve ndërkombëtare të vendit të tij, raporton Anadolu.

Komentet e presidentit Putin erdhën në një deklaratë të lexuar në takimin e Grupit të Vizionit Strategjik midis Rusisë dhe botës islame.

Ngjarja u mbajt në margjinat e Forumit të 14-të Ekonomik Ndërkombëtar “Rusia – Bota Islame: Forumi Kazan 2023” në kryeqytetin Kazan të Tatarstanit. Anadolu është partner i saj global i komunikimit.

Duke theksuar lidhjet tradicionale të bazuara në besimin e ndërsjellë midis Rusisë dhe vendeve muslimane, Putin tha se vendet islame po zhvillohen në mënyrë aktive dhe po arrijnë qëllime të prekshme në sektorët e tregtisë dhe financave.

“Rusia është e hapur për të ndërtuar bashkëpunim të ngushtë biznesor dhe humanitar me ta. Ne jemi të interesuar të forcojmë, të gjejmë partnerë të rinj, të promovojmë bashkëpunimin bujqësor dhe industrial, si dhe të krijojmë zinxhirë të transportit dhe logjistikës”, tha Putin.

Ai përmendi Forumin Kazan 2023 dhe tha se ngjarja, e cila pritet të mbledhë së bashku rreth 15 mijë të ftuar nga 84 vende, dëshmon rolin vendimtar të muslimanëve rusë në zgjerimin e kontakteve ndërkombëtare të vendit të tij.

“Jam i sigurt se aktivitetet e Grupit të Vizionit Strategjik Botëror ruso-islamik dhe Forumit Ekonomik të Kazanit 2023 do të vazhdojnë të kontribuojnë në forcimin e ndërveprimit midis komuniteteve të biznesit të Rusisë dhe vendeve muslimane dhe do të hapin mundësi të reja për projekte të përbashkëta në rajon dhe në nivel ndërshtetëror”, tha Putin.

Kategoritë
BotaLajme