Pesë mënyra se si alkooli mund të shkatërrojë jetën seksuale tek meshkujt

Shumë alkool mund të prishë jetën tuaj seksuale në më shumë se një mënyrë, tregon studimi.

Konsumimi i tepërt i alkoolit uli kënaqësinë dhe dëshirën seksuale tek meshkujt, si dhe rrit rrezikun e mosfunksionimit erektil, zbuluan studiuesit indianë.

Megjithëse alkooli shihet shpesh si afrodiziak, përdorimi afatgjatë dhe i rëndë mund të çojë në mosfunksionim seksual.

dr. Bhupendra Yadav, nga Spitali 5 i Forcave Ajrore në Jorhat, tha: “Alkooli është i lidhur me seksualitetin. Ai mund të kontribuojë në fillimin e aktivitetit seksual duke shtypur frenimet dhe duke lehtësuar ankthin. Megjithatë, alkooli dëmton ndjeshëm pothuajse të gjitha fushat e funksionit seksual përveç mosfunksionim erektil.”

Rreth 16.5 milionë meshkuj në Britani vuajnë nga mosfunksionimi erektil, ku gjysma e atyre të moshës 40 deri në 70 vjeç vuajnë nga mosfunksionimi erektil.

NHS shpenzoi 18.3 milionë dollarë për barna me recetë vitin e kaluar, duke përfshirë Viagra dhe Cialis për trajtim. Mund të jetë një simptomë e kushteve themelore të tilla si presioni i lartë i gjakut, kolesteroli dhe diabeti.

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar se pirja e tepërt e alkoolit mund të rrisë rrezikun e këtij problemi tek meshkujt.

Studimi i fundit, i botuar në Elsevier Medical Journal Armed Forces India, shqyrtoi se si alkooli ndikon në fusha të tjera të seksit.

Studiuesit anketuan 78 pacientë meshkuj të moshës 20 deri në 50 vjeç në një klinikë të varësisë ndaj alkoolit për të parë se si pirja e tyre ndikonte në funksionin seksual.

Një studim tregon se alkooli i tepërt mund të ndikojë:

Kënaqësia seksuale

Dëshira seksuale

Eksitim seksual

Orgazma

Disfunksioni erektil

Rreth 77 për qind e meshkujve kishin probleme seksuale dhe problemet me kënaqësinë preknin 71 për qind. Rreth 61 përqind kishin dëshirë të ulët seksuale, 59 përqind kishin eksitim të ulët, 48 përqind kishin probleme me orgazmën dhe 44 përqind kishin disfunksion erektil.

Studiuesit zbuluan se ashpërsia e problemeve të tyre ishte drejtpërdrejt proporcionale me shkallën e tyre të varësisë nga alkooli. Pothuajse të gjithë burrat me varësi të rëndë nga alkooli vuanin nga të pesë problemet.

dr. Yadav tha, “I gjithë spektri i funksionimit seksual u zbulua se ishte prekur ndjeshëm. Këto gjetje kundërshtojnë studimet e mëparshme që përmendën mosfunksionimin erektil dhe ejakulimin e parakohshëm si më të zakonshmet.”

Kategoritë
FamiljeShëndetësi