Një mjek paralajmëron për një simptomë të pazakontë në gishta që nuk duhet të injorohet

Kur bëhet fjalë për sëmundjet dhe kushtet shëndetësore, shumë nga simptomat që përjetojmë do të shfaqen në pjesën e trupit që lidhet me problemin. Për shembull, infeksionet e mushkërive shpesh do të rezultojnë në kollë dhe gulçim, ndërsa problemet e stomakut mund të shkaktojnë dhimbje barku.

Megjithatë, trupi i njeriut është një sistem jashtëzakonisht kompleks dhe nuk është gjithmonë kështu. Disa shenja paralajmëruese të një problemi shëndetësor mund të shfaqen në një pjesë të trupit ku nuk do ta prisnit, ndaj shpesh i shpërfillim.

Për këtë arsye, doktori Johannes Uys paralajmëroi se ekziston një simptomë që shfaqet në duar, e cila mund të nënkuptojë një problem serioz shëndetësor. Është një gjendje ku majat e gishtave bëhen më të mëdha dhe më të gjera, dhe thonjtë lakohen poshtë.

“Kjo simptomë mund të tregojë probleme themelore, të tilla si sëmundje të zemrës ose mushkërive, sëmundje të mëlçisë ose gastrointestinale, ose infeksione të caktuara. Shkaku i saktë nuk dihet plotësisht, por besohet se lidhet me uljen e nivelit të oksigjenit në gjak, gjë që çon në ndryshime në venat e gjakut të duarve dhe majave të gishtave. “Kur këto vena zgjerohen, mund të rezultojë në një pamje karakteristike të gishtërinjve”, tha ai.

Përveç majave të gishtave të zmadhuara, mund të ndodhin gulçim, dhimbje gjoksi, kollë kronike, lodhje dhe humbje peshe të pashpjegueshme.

Sipas Klinikës Cleveland, kjo gjendje zakonisht lidhet me kancerin e mushkërive, infeksionet e mushkërive, sëmundjet intersticiale të mushkërive, fibrozën cistike dhe sëmundjet kardiovaskulare. Megjithatë, ndonjëherë shkaku është gjenetika dhe historia familjare. Në çdo rast, duhet të kërkoni ndihmë mjekësore nëse vëreni simptomat e mësipërme.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi