Maqedonci në Turqi, arrihet marrëveshja për bashkëpunim ushtarak ndërmjet dy vendeve

Kosova dhe Turqia kanë nënshkruar marrëveshjen ushtarake kornizë, me qëllim të bashkëpunimit për shërbimin e personelit ushtarak, shkollimit, trajnimeve, investimeve më mbrojtje e trajtim shëndetësor.

Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, ka njoftuar se krahas lidhjes kulturore, Kosova e Turqia kanë bashkëpunim të ngushtë ushtarak, me qëllim “që së bashku t’i kontribuojmë ruajtjes së paqes dhe stabilitetit në rajon e më gjerë”.

“Me ftesë të Ministrit të Mbrojtjes Kombëtare, Yaşar Güler, me pritje ceremoniale filluam takimin i cili përfundoi me një të arritur shumë të rëndësishme të përbashkët, nënshkruam marrëveshjen ushtarake kornizë për të thelluar bashkëpunimin ushtarak në shumë drejtime. Shkëmbimi i personelit ushtarak, shkollimet, trajnimet e përbashkëta, investimi në industrinë e mbrojtjes si dhe trajtimi shëndetësor i pjesëtarëve të FSK-së në Turkiye ishin disa nga çështjet të cilat i diskutuam, e që përmes marrëveshjes së nënshkruar i hapim rrugë procesit për realizimin e tyre”, ka shkruar ministri.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi