Lushtaku: Buxheti nuk sjellë alternativë zhvillimore, i lë qytetarët e varfër

Deputeti i PDK-së Mërgim Lushtaku, tha se buxheti për vitin 2024 do të sjell dëme të madh për vendin. Sipas tij, buxheti nuk sjell asnjë alternativë zhvillimore dhe nuk është buxhet i mirëqenies së qytetarëve.

Sipas tij, çmimet e produkteve do të shkojë edhe me lartë sepse nuk investime në rritjet e aktiviteteve prodhuese. Deputeti i PDK-së tha se kjo Qeveri nuk e ka asnjë projekt me të cilin ia vlen të krenohet.

“Mund të themi që buxheti i viti 2024 nuk paraqet kërkesat dhe pritshmwritw e qytetarëve, bizneseve dhe organizmave buxhetore. Si i tillë duke me i madh në shifër por në një situatë krize ku gjithçka është mw e shtrenjtë i len më te varfë qytetar e Kosovës. Ne demagogjinë e tuaj ju keni thënë që keni thënë që nuk je i të varfër por jeni të vjedhur, ndërsa sot thotë nuk mund t’i rrisim pagat sepse jemi të varfë e krenohet me buxhet më të madh”.

“Sot flasim për një planifikim buxhetor i cili duhet të ndihmonte por po shihet se planifikimi është aq i do ët që nuk ka një planifikim që qytetar nuk do të ja shohin hajrin. Buxheti shtetëror nuk është hajgare nëse nuk hartohet si duhet jo që nuk ndihmon por keqëson gjendje  edhe ashtu siç pritet me këtë buxhet. Çmimet mund të shkojnë edhe më lart sepse nuk investime në rritjet e aktiviteteve prodhuese, por qytetarëve ju jepte lëmosh. Demi është i madh dhe do të jetë afatgjatë”, tha ai.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi