Largimi nga vendi po bëhet gjithnjë e më i vështirë për rusët:Duhet të rezervojnë një kohë dhe vend për të kaluar kufirin

Ndryshimet e planifikuara në ligjin e transportit të Rusisë do t’i detyrojnë qytetarët të rezervojnë një kohë dhe vend për çdo kalim kufitar të synuar me makinë, njoftoi agjencia e lajmeve TASS, duke rritur mundësinë e kufizimeve të reja të udhëtimit.

“Kalimi i automjeteve me qëllim të kalimit të kufirit shtetëror të Federatës Ruse kryhet në një datë dhe orë të rezervuar në përputhje me procedurën e vendosur nga qeveria,” njoftoi agjencia më vonë të hënën, duke cituar projekt-amendamentin.

Thuhet se do të hyjë në fuqi më 1 mars.

Pas pushtimit rus të Ukrainës në shkurt të vitit të kaluar, shumë qytetarë dhe banorë rusë u larguan nga vendi dhe numri u rrit ndjeshëm pasi qeveria njoftoi mobilizimin e rreth 300,000 ushtarëve për ushtrinë në shtator.

Megjithëse numrat e saktë nuk janë të disponueshëm, numri i rusëve që janë larguar mund të jetë në qindra mijëra, sipas raporteve të mediave dhe shifrave të publikuara nga vendet fqinje.

Ndryshimet në ligjin për kalimet kufitare u përgatitën nga Komiteti për Transportin dhe Zhvillimin e Infrastrukturës i Dumës Shtetërore, dhoma e ulët e Parlamentit rus.

Kategoritë
BotaLajme