Kushtojini vëmendje simptomave: Urinimi i shpeshtë mund të jetë shenjë e problemeve serioze shëndetësore

Urinimi i shpeshtë është zakonisht një shenjë se keni pirë shumë lëngje, por nëse mendoni se nuk po merrni mjaftueshëm lëngje, mund të nënkuptojë se keni një problem të caktuar shëndetësor.

Shumica e njerëzve kanë rreth pesë deri në shtatë jashtëqitje në ditë, por nëse jeni duke shkuar më shumë se shtatë herë në 24 orë dhe nuk keni pirë më shumë se dy litra lëngje, shikoni disa nga këto shkaqe.
Disa shkaqe mund të përfshijnë veshkat, fshikëzën, prostatën dhe diabetin. Megjithatë, ka arsye të tjera më pak të njohura pse duhet të bëni jashtëqitje më shpesh.

Këto janë: infeksioni i traktit urinar, uretriti, shtatzënia, tumori ose masa në zonën e legenit, tumori i fshikëzës, lloji i inflamacionit të murit të fshikëzës, gurët në traktin urinar, disa medikamente që merrni si diuretikët, terapitë e caktuara, infeksionet seksualisht të transmetueshme dhe probleme neurologjike.

Simptomat që tregojnë se duhet të shkoni te mjeku janë nëse nuk ka rritje të prodhimit të urinës gjatë urinimit. Në varësi të shkakut, personat që kanë probleme me urinimin e shpeshtë mund të kenë edhe simptoma të tjera si: dhimbje stomaku, mosmbajtje urinare, nokturia ose urinim i shpeshtë gjatë natës dhe urinim me dhimbje.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi