​Kosova pritet ta themelojë Agjencinë e Rrugëve

Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim me 6 vota pro ka kaluar në parim projektligjin për rrugët i cili ka për qëllim rregullimin e rrugëve publike të kategorizuara dhe të pa kategorizuara, planifikimin, ndërtimin, financimin, menaxhimin, mirëmbajtjen si dhe mbikëqyrjen e tyre. Derisa, pjesë e këtij projektligji ishte edhe themelimi i Agjencisë së Rrugëve të Kosovës.

Ky komision, përveç këtij projektligji, ka miratuar procesverbale si dhe ka shqyrtuar Raportin e punës për vitin 2023 dhe nismën legjislative për Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Vlerësimin e Ndikimit në Mjedis.

Kryetarja e këtij komisioni, Fitore Pacolli tha se ky projektligj ka ardhur në kuvend dhe i ka 60 nene, derisa potencoi se ka për qëllim të rregullojë pozitën juridike, mënyrën e rregullimit të rrugëve publike të kategorizuara dhe të pa kategorizuara, planifikimin, ndërtimin, financimin, kategorizimin, menaxhimin, mirëmbajtjen, mbikëqyrjen, masat për mbrojtjen e rrugëve, trafikut që zhvillohet në to dhe themelimin e Agjencisë së Rrugëve të Kosovës.

“Ky projektligj ka ardhur në Kuvend dhe i ka 60 nene dhe ka për qëllim të rregullojë pozitën juridike, mënyrën e rregullimit të rrugëve publike të kategorizuara dhe të pa kategorizuara, planifikimin, ndërtimin, financimin, kategorizimin, menaxhimin, mirëmbajtjen, mbikëqyrjen, masat për mbrojtjen e rrugëve, trafikut që zhvillohet në to dhe themelimin e Agjencisë së Rrugëve të Kosovës. Opinioni për vlerësimin e ndikimit buxhetor nga Ministria e Financave do të ketë kosto shtesë buxhetore për vitin 2024 dhe 2025 për 24 mijë euro. Në kategorinë e pagave dhe shtesave që ndërlidhet me diferencën në pagë, nga kalimi prej pozitës së drejtorit të departamentit në pozitën e kryeshefit të Agjencisë për Menaxhimin e Rrugëve”, tha Pacolli.

Gjatë kësaj mbledhje, Pacolli shtoi se opinioni për vlerësimin e ndikimit buxhetor nga Ministria e Financave do të ketë kosto shtesë 24 mijë euro për vitin 2024 dhe 2025

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi