Këta dy përbërës në kafe po sabotojnë përpjekjet tuaja për të humbur peshë

Megjithëse studime të shumta kanë treguar se kafeja mund të jetë aleati juaj në humbjen e peshës, dy lloje suplementesh mund të sabotojnë procesin tuaj të humbjes së peshës.

Kafeja shkon përtej rolit të saj si një ritual mëngjesi, duke pushtuar miliona me aromën e saj të pasur. Në fushën e humbjes së peshës, arrihet një ekuilibër delikat kur në filxhanin tuaj të kafesë shtohen aditivë të tillë si shurupet me sheqer, kremrat me aromë dhe ëmbëlsuesit e tepërt, duke e kthyer një pije potencialisht të pranueshme me kalori të dendur në një kënaqësi me kalori të lartë.

Shurupet e aromatizuara, ndonëse joshëse për qiellzën, mund të sabotojnë pa dashje përpjekjet për humbje peshe kur shtohen në kafe. Këta aditivë me sheqer jo vetëm që kontribuojnë në rritjen e marrjes së përgjithshme të kalorive, por gjithashtu mund të shkaktojnë dëshira për më shumë ushqime me sheqer gjatë gjithë ditës.

Ato mund të jenë një burim befasues i kalorive të fshehura dhe sheqerit. Megjithëse mund të përmirësojnë shijen e kafesë suaj, shumë shurupe me shije janë plot me sheqer të shtuar, gjë që mund të pengojë përpjekjet tuaja për të humbur peshë. Këto shurupe shpesh përmbajnë shurup misri me fruktozë të lartë ose ëmbëlsues të tjerë, duke çuar në rritjen e marrjes së kalorive pa ndonjë përfitim ushqyes.

Kremrat me aromë shpesh përmbajnë sheqerna të shtuar, shije artificiale dhe yndyrna trans, të cilat kontribuojnë në rritjen e marrjes së kalorive. Meqenëse humbja e peshës mbështetet në mbajtjen e një deficiti kalorik, konsumimi i këtyre suplementeve mund t’i kthejë gjërat pa dashje në drejtim të kundërt. Sheqernat e shtuar mund të rrisin nivelet e insulinës, duke nxitur ruajtjen e yndyrës, ndërsa yndyrat trans mund të jenë të dëmshme për shëndetin e zemrës.

Ndërsa mund të ofrojnë një mënyrë të përshtatshme për t’i shtuar shije dhe kremozë pijeve tuaja, shumë kremëra me aromë janë të pasura me sheqer dhe yndyrna të pashëndetshme. Ju mund t’i zëvendësoni me shtesa më të shëndetshme si qumështi i bajameve pa sheqer ose qumështi i tërshërës.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi