Ka ndërruar jetë burri që jetoi në një mushkëri hekuri për 70 vjet

Paul Alexander, i cili jetoi për 70 vjet me ndihmën e mushkërive të hekurit, pasi u sëmur nga poliomieliti në fëmijërinë e tij, vdiq sot në moshën 78-vjeçare.

Paul Alexander nga Dallas, Teksas u paralizua nga qafa e poshtë pasi u kontraktua me virusin në 1952. Më pas ai u dërgua me urgjencë në spital pasi shfaqi simptoma dhe u zgjua brenda një mushkërie mekanike. Aleksandri, i cili mori emrin “njeriu me mushkëri hekuri”, jetoi në një mushkëri hekuri për pjesën tjetër të jetës së tij.

Lajmin për vdekjen e tij e ndau fondacioni që financoi trajtimin e tij në vitet e mëparshme.

Mushkëria e hekurit shërbeu si një diafragmë për të ndihmuar Paulin të merrte frymë pasi një mjek kreu një trakeotomi për të pastruar mushkëritë e tij nga bllokimi nga një infeksion poliomielit.

Ai nuk ishte në gjendje të lëvizte ose të fliste brenda mbylljes metalike dhe shpesh nuk ishte në gjendje të komunikonte me personelin mjekësor që kujdesej për të.

Aleksandri ishte një nga shumë fëmijët e vendosur në mushkëri hekuri gjatë shpërthimit të poliomielitit në SHBA në vitet 1950.

Më vonë ai hyri në kolegj dhe mori një diplomë juridike, por ai nuk mund të linte mushkëri të hekurt. Ai gjithashtu publikoi kujtimet e tij në prill 2020, shkruan Independent.

Kategoritë
BotaLajme