Inflacioni në Kosovë: Vlera reale 100 eurove ra në rreth 78 euro më 2023

Njohës i çështjeve të ekonomisë, Edison Jakurti, ka publikuar një grafikë në lidhje me inflacionin në Kosovë,

Në fakt, grafika tregon vlerën nominale dhe reale të 100 eurove në Kosovë ndërmjet viteve 2014-2023.

Sipas Jakurtit, vlera reale e 100 eurove në vitin 2022 ka qenë rreth 82 eurove, ndërsa në vitin 2022, vlera reale e 100 eurove ka rënë në rreth 78 euro.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi