Gjenerali iranian pranon se mbi 300 njerëz janë vrarë në protesta

Një gjeneral iranian ka pranuar se më shumë se 300 njerëz janë vrarë në protestat mbarëkombëtare që kanë përfshirë vendin që nga shtatori, në pranimin e parë të tillë nga regjimi islamik.

Gjenerali Amir Ali Hajizadeh, komandanti i divizionit të hapësirës ajrore të Gardës Revolucionare Iraniane, konfirmoi në media numrin e parë të vdekjeve,

Hajizadeh sugjeroi gjithashtu se shumë nga të vrarët ishin iranianë të zakonshëm që nuk ishin të përfshirë në protesta, por nuk dha një shifër të saktë ose të thoshte se nga erdhi vlerësimi i tij.

Grupi aktivist thotë se 451 protestues dhe 60 forca sigurie janë vrarë që nga fillimi i trazirave dhe se më shumë se 18 mijë persona janë arrestuar.

Kategoritë
BotaLajme