Fuqia e Turqisë në qiell! Avioni luftarak kombëtar KAAN do të hyjë në inventar në vitin 2028

Drejtori i Përgjithshëm i TAI-t, Temel Kotil njoftoi se avioni luftarak kombëtar KAAN, i cili bëri fluturimin e parë më 21 shkurt, do të hyjë në inventarin e Forcave Ajrore në vitin 2028.

Hapat historikë të ndërmarrë në industrinë e mbrojtjes lokale dhe kombëtare në vitet e fundit vazhdojnë ta bëjnë Turqinë krenare.

Turqia arriti një qëllim tjetër.

Kanë përfunduar të gjitha testet për fluturimin e aeroplanit luftarak kombëtar KAAN, një nga projektet më të rëndësishme teknologjike të Turqisë, i kryer nga Turkish Aerospace Industries.

Dhe KAAN u takua me qiellin …

KAAN, i cili realizoi me sukses fluturimin e parë, mori një vlerësim të madh.

Një tjetër lajm i mirë erdhi pas fluturimit të parë të KAAN, i cili u ndoq nga afër nga opinioni publik botëror.

Është përcaktuar data: Do të hyjë në inventar në vitin 2028

Drejtori i Përgjithshëm i TAI-t Temel Kotil bëri të ditur se kur do t’i dorëzohet Komandës së Forcave Ajrore avioni luftarak kombëtar KAAN.

Duke marrë pjesë në transmetimin e drejtpërdrejtë të CNN Türk, Kotil njoftoi se 20 avionë luftarakë kombëtarë KAAN do të hyjnë në inventar në vitin 2028.

“Do të jetë më mirë se Eurofighter dhe Rafale”

Kotil përdori thëniet e mëposhtme:

2028 është i rëndësishëm për ne. 20 KAAN do të hyjnë në inventarin e Forcave Ajrore në vitin 2028. Ne po e testojmë tani. Këta avionë do të jenë më të mirë se Eurofighter dhe Rafale.

Kategoritë
BotaLajme