Donald Trump gjobiti 9,000 dollarë për shpërfillje të gjykatës, paralajmëroi se mund të shkonte në burg

Një gjykatës e gjobiti Donald Trumpin të martën me 9,000 dollarë për shpërfillje të gjykatës gjatë një gjyqi për ryshfet ndaj një ylli porno në këmbim të heshtjes së tij.

Ai tha se do të konsideronte burgosjen e Trump nëse ai vazhdon të jetë në mospërfillje të gjykatës.

Gjykatësi Juan Merchan vuri në dukje në një shpjegim me shkrim se një gjobë mund të mos jetë e mjaftueshme për të shërbyer si pengesë.

“I pandehuri paralajmërohet se Gjykata nuk do të tolerojë shkelje të qëllimshme të urdhrave të saj të ligjshëm dhe se, nëse është e nevojshme dhe e përshtatshme sipas rrethanave, ajo do të shqiptojë një dënim me burg,” tha Merchan.

Përkatësisht, Trump u gjobit me 1000 dollarë për secilin nga nëntë postimet që ai tha se shkelnin urdhrin e tij për të mos kritikuar dëshmitarët apo pjesëmarrësit e tjerë.

Trump i publikoi ato midis 10 dhe 17 prillit dhe përfshiu një artikull që e quajti ish-avokatin e tij një “gënjeshtar serial”. Ai pritet të jetë një dëshmitar i rëndësishëm në gjyq.

Gjykatësi urdhëroi gjithashtu Trumpin të heqë postimet nga llogaria e tij në Truth Social dhe uebfaqja e tij e fushatës.

Trump argumentoi se ky vendim shkel të drejtën e tij për lirinë e fjalës.

Afati me burg do të përfaqësonte një kthesë të paprecedentë në gjyqin e parë penal kundër një ish-presidenti amerikan.

Trump, kandidati republikan presidencial i vitit 2024, akuzohet për falsifikimin e të dhënave të biznesit për të fshehur një pagesë prej 130,000 dollarësh për yllin porno Stormy Daniels në këmbim të heshtjes së saj për një aferë të vitit 2006.

Trump është deklaruar i pafajshëm.

Kategoritë
BotaLajme