‘Do t’i përvetësojnë kishat’, ish-kryediplomati serb i reagon ambasadorit Rohde rreth postimit për Manastirin e Deçanit

Kryetari i Partisë Popullore në Serbi, Vuk Jeremiq, i cili kishte shërbyer si ministër i Punëve të Jashtme, ka thënë se ambasadori gjerman në Kosovë, Jorn Rohde, qëllimisht i është referuar Manastirit të Deçanit si manastir i Kosovës i listuar në UNESCO për të treguar se, sipas tij, Kosova do të anëtarësohet në UNESCO dhe se kjo parashihet në planin franko-gjerman.

Në prag të zgjedhjeve në Serbi, nacionalisti serb po tenton të përdorë Kosovën për të fituar vota, duke thënë se partia e tij nuk do ta pranojë planin franko-gjerman, të cilin tashmë Serbia e ka pranuar.

“Ambasadori gjerman në “Kosovë” e quan Manastirin e Manastirin e Deçanit “manastir të Kosovës në listën e UNESCO-s”. Ky nuk është një gabim i paqëllimshëm, por një nga përcaktuesit më të rëndësishëm të planit “francezo-gjerman” për pavarësinë e Kosovës. Sipas atij plani, “Kosova” duhet të anëtarësohet në TË GJITHA organizatat ndërkombëtare. Një nga të parat është UNESCO, e cila është çelësi për mbrojtjen dhe ruajtjen e trashëgimisë kulturore të rrezikuar në mbarë botën”.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi