Dhimbja e shpinës mund të jetë një shenjë e fshehur e kancerit të prostatës

Dhimbja në zonën e ijeve mund të jetë shqetësuese, por dhimbja e shpinës kërkon kujdes të veçantë. Mund të jetë gjithashtu një shenjë e kancerit të prostatës.

Mjeku britanik Kishan Vithlani deklaron se një në tetë meshkuj diagnostikohet me kancer të prostatës. Prandaj, është e rëndësishme që të diagnostikohet në një fazë të hershme.

“Kanceri i prostatës është më i vështirë për t’u zbuluar, por disa simptoma që tregojnë se është një nevojë e shpeshtë për të urinuar, veçanërisht gjatë natës, vështirësi në urinim ose ndjenja se fshikëza nuk është plotësisht e zbrazur pas urinimit. Nëse shihni gjak në urinë ose ndjeni dhimbje shpine, na kontaktoni menjëherë doktor”, ka thënë ai.

Një nga simptomat më pak të njohura të kancerit të prostatës është dhimbja në pjesën e poshtme të shpinës ose dhimbja në kocka.

“Kanceri i prostatës zakonisht nuk shfaq simptoma derisa të rritet. Ndryshe nga kanceri i testikujve, ai nuk shkakton simptoma të dukshme derisa të bëhet mjaft i madh për të ushtruar presion në traktin urinar ose muskujt dhe kockat në legen”, shton ai.

Vithlani thotë se humbja e oreksit ose humbja e paqëllimshme e peshës mund të jetë gjithashtu një shkak për shqetësim.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi