Avokati Hoxha: Të miturit që vranë 18-vjeçarin mund të dënohen maksimalisht 10 vjet

Pas vdekjes së 18-vjeçarit në Podujevë si pasojë e plagëve të marra nga rrahja, ka reaguar edhe avokati i njohur Asdren Hoxha.

Ai përmes një postimi në Facebook ka thënë se kjo vepër penale cilësohet si lëndim i rëndë trupor me pasojë vdekjen.

Hoxha ka shkruar se meqë të dyshuarit për këtë vrasje janë të mitur, dënimi maksimal mund të jetë 10 vite.

“Nuk kualifikohet si vrasje! Eventualisht edhe po qe se kualifikohet si vrasje gjë që, juridikisht nuk ndodh prap se prap dënueshmëria maximale me burg, për të miturit është 10 vite. I mituri i moshës 17 vjeçare në rastin edhe më të keq, lirohet në moshën 25 vjeçare dhe vazhdon jetën normalisht, viktima nuk çohet”, ka shkruar avokati Asdren Hoxha.

Ai ka kërkuar që ky ligj të ndryshohet. “Ligji duhet të ndryshohet, ndëshkueshmëria duhet të rritet”.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi