A do të lejohen zgjedhjet e Serbisë në Kosovë, OSBE thotë se e ka përcjellë në Qeveri kërkesën e Beogradit

Serbia më 17 dhjetor do t’i mbajë zgjedhjet parlamentare. Misioni i OSBE’së në Kosovë ka thënë se Beogradi ka kërkuar nga ta që t’i grumbullojnë votat e votuesve serbë që jetojnë në Kosovë. Ky mision ka thënë se e kanë informuar Qeverinë e Kosovës, mirëpo nga këta të fundit nuk kanë kthyer përgjigje. Në të kaluarën zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare të Serbisë janë mbajtur edhe në Kosovë, mirëpo referendumi për ndryshimin e Kushtetutës së Serbisë nuk u lejua.

Më 17 dhjetor në Serbi do të mbahen zgjedhjet parlamentare dhe lokale. Sikur edhe herëve tjera, edhe kësaj here Serbia ka kërkuar që ky proces të organizohet në Kosovë.

Misioni i OSBE’së në Kosovë, në një përgjigje për Gazetën Express, ka thënë se më 3 nëntor kanë pranuar një kërkesë nga Qeveria e Serbisë që ta kryejë mbledhjen e votave të votuesve që jetojnë në Kosovë.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi