Turqi, pjesëmarrja në votime pritet të kalojë pragun e 90%

Korrespondenti i TRT World Mustafa Fatih Yavuz në Ankara thotë se ka një pjesëmarrje të lartë votuesish në Ankara dhe në Türkiye në përgjithësi.

Në vitin 1987 pjesëmarrja në votime ishte 93,3 për qind dhe në vitin 2018 ishte 86,2 për qind.

Yavuz thotë se pjesëmarrja e votuesve këtë vit pritet të kapërcejë pragun prej 90 përqind.

Edhe votimi i diasporës është rritur nga 50 për qind në vitin 2018 në 53 për qind këtë vit.

Kategoritë
BotaLajme