Stoltenberg: NATO ka ofruar 150 miliardë dollarë ndihmë për Ukrainën

Shefi i NATO-s, Jens Stoltenberg ka bërë një bilanc lidhur me ndihmën e ofruar ndaj Ukrainës që nga fillimi i luftës.

Sipas Stoltenberg Anëtarët e Aleancës së Atlantikut të Veriut i kanë ofruar Ukrainës mbi 150 miliardë euro ndihma deri më sot.

Sipas tij, nevojën që aleatët të rrisin prodhimin e municioneve, në një përpjekje për të rimbushur rezervat e varfëruara nga kjo ndihmë.

“Aleatët e NATO-s kanë nënshkruar kontrata me industrinë e mbrojtjes për të rritur prodhimin duke pasur parasysh sinjalet e kërkesës afatgjatë, dhe disa aleatë të NATO-s kanë hyrë gjithashtu në projekte të përbashkëta ose prokurime të llojeve të ndryshme të municioneve, por edhe magazinimin e municioneve”, tha ai.

Pavarësisht gjithë kësaj ndihme, lufta ende nuk duket të ketë një fund së shpejti, teksa Ukraina bën ende thirrje për rritje të ndihmës ushtarake ndaj saj.

 

Kategoritë
BotaLajme