Qebapët përfshihen në listën e pjatave më të famshme në mbarë botën

World Of Statistics ka publikuar listën e pjatave më të famshme në mbarë botën dhe në të përfshihen edhe qebapët.

Në vend të parë ishte pica, e cila konsiderohet një specialitet i kuzhinës italiane. Pas saj janë qebapët dhe hamburgerët. Ćevapćići zuri vendin e 45-të, dhe i 46-ti është  fasulet e pjekura, që është pjata kombëtare në Maqedoni. Asnjë vend tjetër nga rajoni nuk ishte në listë.

Çevapi së fundmi ka arritur një tjetër sukses. Në fakt, lexuesit e revistës së kuzhinës Taste Atlas i vendosën në vendin e 45-të në listën e pjatave më të mira në botë. Ata theksuan se bëhej fjalë për qebapët e Travnicës.

“Kjo varietet çevapit prodhohet në qytetin Travnik në Bosnje dhe Hercegovinë. Çevap është bërë nga një kombinim i mishit të viçit, viçit, deles dhe qengjit, me shtimin e kripës, piperit dhe pak sodë buke. Kur piqet në skarë, mishi shpesh lyhet me supë të pastër, e cila përgatitej nga kockat e viçit dhe deleje”, përshkruan ata.

 

https://twitter.com/stats_feed/status/1661391829202526208?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1661391829202526208%7Ctwgr%5Ecf8abda61ef3afcbb6a618d12692aafcad3f97c8%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.klix.ba%2Flifestyle%2Fgastro%2Fcevapi-uvrsteni-u-listu-najpoznatijih-jela-diljem-svijeta%2F230525041

Kategoritë
Të ndryshme